Tuesday, June 20, 2006

Σχολιασμός άρθρου: Διορθωτικές τάσεις

20/6/2006
Διορθωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους


- Πτώση 0,79% για το Γενικό Δείκτη

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 3.592,36 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 0,79%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 301,7 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 1,30%, κυρίως λόγω των πιέσεων που δέχθηκε η μετοχή της Εθνικής, η οποία έκλεισε με απώλειες 3,69%. Επίσης από σήμερα άρχισε η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της Εθνικής Τράπεζας. Η τιμή του δικαιώματος της ΕΤΕ διαμορφώθηκε στα 2,35 ευρώ καταγράφοντας πτώση κατά 18,12%. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,81%, ενώ κόντρα στο πτωτικό ρεύμα πήγε ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 1,39%. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, της Τεχνολογίας και των Προσωπικών και Οικιακών Προϊόντων σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 2,45% και 2,21% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών και των Τραπεζών έκλεισαν με τη μεγαλύτερη πτώση κατά 2,73% και 1,71%. Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, 145 έκλεισαν με κέρδη, 113 με απώλειες και 54 έμειναν αμετάβλητες.

Πηγή: ΑΠΕ

Κάποια πράγματα στην Ελλάδα απλώς δεν λέγονται. Ποιά είναι αυτά; Όλα εκείνα για τα οποία έχει κόμπλεξ ο νεοέλληνας. Παράδειγμα ο τίτλος του παραπάνω άρθρου. "Διορθωτικές τάσεις", αντί για "πτώση". Κάποιες λέξεις τις φοβάται ο Ελληνας. Του προκαλούν πανικό. Τις αποφεύγει όπως ο "εξαποδώ" (αντί για διάολος) το λιβάνι. Ο Ελληνας φοβάται. Φοβάται τις δύσκολες μέρες, φοβάται να κάνει την αυτοκριτική του, φοβάται να παραδεχτεί το λάθος του. Και όταν το κάνει, φοβάται να εκφραστεί ειλικρινώς. "Μέα κούλπα" θα σου πει (αντί του έκανα λάθος). Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

...και μέσα σε όλα αυτά φαντάζομαι πως θα απολογηθεί στη γυναίκα του ο χρηματιστηριακός δημοσιογράφος την ημέρα που "δεν θα του σηκώνεται"

-Συγγνώμη αγάπη μου, αλλά σήμερα το πουλί μου εμφανίζει... ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ!!!

edit:

Το Mea Culpa του Γρανίτσα στο «S»
Η απομάκρυνση του Λευτέρη Κακιούση από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ δεν προκάλεσε ακριβώς το αίσθημα του απροσδόκητου, ωστόσο, γιγάντωσε την ανησυχία των οπαδών (όσοι έχουν μείνει) για το μέλλον του Δικεφάλου. Ο Γιάννης Γρανίτσας, ο κατ’ έξοχήν άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ανοίγει την καρδιά του στο Sportime.gr και σηκώνοντας τα μανίκια ψηλά εν όψει του δύσκολου έργου, δηλώνει αισιόδοξος και παραδέχεται: «Mea Culpa». Ποιο είναι αυτό; Διαβάστε τη συνέντευξη του, που αφήνει μία χαραμάδα αισιοδοξίας ανοιχτή.

από sportime.gr

Δέκα λεπτά μετά την (προφητική;) εγγραφή του άρθρου μου ήρθε η sportime να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μου περί Mea Culpa. Σταματάω το surfing για σήμερα διότι δεν θα αντέξω να δώ και τον "εξαποδώ" σε είδηση...

No comments: